Tudomány koronavírus

Egy állatkert lakóinál mutatták ki a koronavírust

Natalya Zyryanova / EyeEm / Getty Images
Natalya Zyryanova / EyeEm / Getty Images

Mirslaw Bobek, a prágai állatkert igazgatója szerint pozitív koronavírus-tesztet produkált az intézmény egyik gorillája és két oroszlánja – írja az MTI. Az állatkert a járványügyi korlátozások miatt jelenleg zárva van.

Jamvan és Suchi, a két oroszlán, illetve Richard, a 29 éves hím gorilla tünetei eddig enyhék.

Az oroszlánok köhögnek, a megfázás jeleit mutatják, Richard pedig fáradt és nincs étvágya. Az intézmény vezetése szerint az élőlények valószínűleg a személyzettől kapták el a vírust. Bobek közölte, hogy egyéb állatokat is tesztelni fognak.

Az intézmény felvette a kapcsolatot más állatkertekkel, ahol előfordult már korábban koronavírusos eset az állatok között. Januárban a San Diegó-i állatkert jelentette be, hogy nyolc egyedből álló gorillacsoportjuk néhány tagja megfertőződött. Az egyik, idős példány kifejezetten rossz állapotban volt, az állatot azonban sikerült megmenteni.

Kapcsolódó
Sikerült meggyógyítani egy idős, koronavírusos gorillát
A 48 éves Winstonnál tüdőgyulladást és szívbetegséget állapítottak meg.

A prágai állatkertben több mint 680 faj él, az intézmény hónapok óta zárva tart a pandémia miatt. Csehországban szerdán 13 657 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami 2700-zal több az egy hete regisztráltnál. A kórházakban mintegy 7000 koronavírusos beteg fekszik, közülük 1400 állapota súlyos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik