Tudomány koronavírus

Koronavírus: az új amerikai elnököt a jövő héten oltják be

MTI/AP/Susan Walsh
MTI/AP/Susan Walsh

Mike Pence jelenlegi amerikai alelnököt pénteken, Joe Biden megválasztott elnököt pedig a jövő héten oltják be az új típusú koronavírus ellen – közölték washingtoni illetékesek az MTI tudósítása szerint.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint a 61 éves Pence nyilvánosan kapja majd meg az oltást. Joe Biden korábban azt ígérte, hogy ő is nyilvánosan adatja majd be magának az oltóanyagot, hogy növelje a vakcinába vetett bizalmat. A 78 éves politikus életkora miatt veszélyeztetett a járvány szempontjából.

Az amerikai járványügyi hatóságok múlt szombaton tettek hivatalos javaslatot az oltókampány megkezdésére a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett és már engedélyezett vakcinával. Donald Trump amerikai elnök nem sokkal később tudatta, hogy a Fehér Ház dolgozóit nem az elsők között oltják majd be, amíg az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettek beoltása a legégetőbb. Egyelőre nem tudni, hogy maga az elnök, aki szintén átesett a fertőzésen, mikor kapja meg az oltást. Erről csak annyit nyilatkozott, hogy alig várja, hogy a megfelelő időben őt is beoltsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik