Tudomány

Oroszország az űrben fog filmet forgatni

A Roszkoszmosz orosz űrügynökség bejelentette, hogy az orosz Channel One csatornával és a Yellow, Black and White stúdióval együttműködve filmet fognak forgatni a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) – írja az IFLScience. A kihívás című alkotás egy Szojuz MSZ űrhajó útját mutatja be, a középpontban pedig egy 25-45 éves nő lesz, aki teljesíti a kozmonautává válás fizikai és pszichológiai követelményeit.

Alekszej Trocjuk, a Yellow, Black and White vezető producere szerint nem egy egyszerű színésznőt, hanem egy szuperhőst kell találniuk.

A főszereplőnek nemcsak a Földön kell nehéz feladatokat teljesítenie, hanem az űrben, mikrogravitációs környezetben is részt kell vennie bonyolult forgatási helyzetekben.

Fotó: HO / NASA/Roscosmos / AFP

A döntőben 30 ember vesz majd részt, közülük választják ki azt, aki az ISS-re is ellátogathat. Az űrben játszódó részt 2021 őszén vehetik fel – a cél talán az, hogy megelőzzék a Tom Cruise-féle forgatást.

Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz feje szerint egyfajta kísérletről van szó: a film meg fogja mutatni, milyen hatékonyan és gyorsan lehet felkészíteni egy embert az űrutazásra. A képzés végén a színésznő a legénység teljes értékű tagjává válhat, és különböző vizsgálatokat is elvégezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik