Tudomány koronavírus

Saját kertjében forgatja új sorozatát David Attenborough

Sajtóértesülések szerint a koronavírus-járvány miatt otthonában rögzíti új sorozatának egyes részeit Sir David Attenborough – írja az Independent. Idén februárban derült ki, hogy a legendás természettudós Perfect Planet (A tökéletes bolygó) címmel új dokumentumsorozatot készít a BBC számára. A 94 éves Attenborough egyes jeleneteket saját kertjében vesz fel, egy általa hangszigeteltté alakított szobában pedig a narrációt is rögzíti.

Jack Bootle, a BBC természettudományi szerkesztője bízik benne, hogy az ötrészes sorozat már ősztől nézhető lesz. Bootle szerint már csak keveset kell forgatni a természettudóssal, igaz, a narrációval még van munka. Utóbbival akadt némi probléma a járvány miatt.

Feltéve, hogy nem történik katasztrófa, a sorozat a terveknek megfelelőn ősszel indul, ami miatt mindannyian izgatottak vagyunk

– tette hozzá.

Kép: Paul ELLIS / AFP

A sorozat kapcsán Attenborough korábban azt mondta, a Földet az élet virágzását lehetővé tevő óceánok, a napfény, az időjárás és a vulkánok teszik különlegessé, most azonban egy új erő jelent meg a bolygón: az ember. A sorozat ezt fogja körbejárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik