Tudomány

18 új koronavírusos, meghalt egy beteg

386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány tájékoztató oldala szerint újabb 18 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel 4008 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 1 idős, krónikus beteg. Ezzel 546 főre emelkedett az elhunytak száma. Az elhunytak adataiban lakcím-korrekció történt, így a vidéki elhunytak száma 221, a budapestieké 325.

2279-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1183 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint írták, a védekezés második szakaszában vagyunk, a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan újra lehessen indítani az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

Emlékeztettek arra is,hogy a parlament elkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A készültség fenntartása azért szükséges, mert a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

 

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik