Trump szerint fertőtlenítővel kéne beoltani a koronavírusos betegeket

Az elnökből megint kibújt az orvos, bár ne tette volna.
Kapcsolódó cikkek

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy Donald Trump meredekebbnél meredekebb ötletekkel áll elő különböző kérdésekben, nem kivétel ez alól a koronavírus sem. Az hagyján, hogy már a járvány elején elkezdte mindenféle tudományos háttér és kutatás nélkül promózni az egyik lehetséges gyógyszert, a klorokint, amiről időközben kiderült, hogy nemhogy nem használ, de még árt is a betegeknek – most újabb okosságot osztott meg az USA napi koronavírusos sajtókonferenciáján.

Trump szerint jó ötlet lenne fertőtlenítőt injekciózni a betegekbe, mert az majd jól kitisztítja a tüdőt, és a betegek meggyógyulnak, mert ugye köztudott, hogy a koronavírus a tüdőt támadja. „Látom, hogy a fertőtlenítő egy perc alatt kiüti. Egy perc alatt. Lehetséges, hogy injekción keresztül, vagy tisztításként csináljunk hasonlót? A tüdőbe megy be, károsítja a tüdőt, érdekes lenne ezt is lecsekkolni” – mondta roppant összeszedetten az amerikai elnök.

Kép: MANDEL NGAN / AFP

Azt is javasolta egyébként, hogy ha már a vírusnak nem tesz jót a párás, meleg levegő, és közvetlen napfény hatására, a melegtől elpusztul, akkor a napfényt vigyük valahogyan be az emberi testbe, és ezzel öljük meg a vírust. Trump szerint ezt a bőrön keresztül, vagy valamilyen más módon kellene megoldani.

Persze szakértők azonnal megcáfolták, hogy jó ötlet lenne-e fertőtlenítőt inni, vagy injekciózni a testbe – kiemelték, hogy ezt az emberek arra szokták használni, hogy öngyilkosságot kövessenek el, úgyhogy valószínűleg nem jó ötlet beteg embereken kipróbálni. Egyelőre, annak ellenére, hogy Trump szerint tesztelni fogják, a napfény testbe juttatását sem kutatják.

Érdemes ezek alapján is tisztázni: Donald Trumptól senki ne fogadjon el egészségügyi tanácsokat.