Tudomány koronavírus

A koronavírus és az influenza együtt még nagyobb bajt okozhat

Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) szerint rendkívül súlyos következményekkel járhat, ha a COVID-19-járvány az idei influenzaszezon során ismét felerősödik – írja a Live Science. Amennyiben az új koronavírus második hulláma épp a téli influenzaszezonban érkezik, az Egyesült Államok egészségügye még inkább le fog terhelődni, mint az mostani járványnál.

Robert Redfield, a CDC igazgatója szerint a második hullámra az utánpótlások is megcsappanhatnak.

Ha az influenza és a COVID-19 egyszerre fogja sújtani az államokat, a jelenleginél is nehezebb helyzetben lesz az ország.

Az Egyesült Államokban április 23-ig több mint 840 ezer koronavírusos megbetegedést és közel 46 ezer halálesetet regisztráltak. A járvány teljesen leterheli az egészségügyi rendszert, a tesztek és védőfelszerelések terén pedig hiány alakult ki.

Kép: Getty Images

A COVID-19 a jellemzően december és február közötti influenzaszezon végén érkezett meg Amerikába. A CDC becslései alapján az influenza miatt 2018-2019-ben nagyjából 500 ezer amerikai került kórházba és 32 ezer ember vesztette életét. Mivel a koronavírus-vakcinára még legalább egy évet kell várni, elképzelhető, hogy az elkövetkező időszakban újabb járványhullám fog kialakulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik