Tudomány

Mint egy Disney-mesében: együtt kalandozik a prérifarkas és a borz

Azt hihetnénk, hogy a különböző fajokhoz tartozó vadállatok csak a Disney-mesékben kalandoznak együtt, pedig a valóságban is megfigyelhető a jelenség. Egy közelmúltban készült éjszakai felvételen például egy közösen utazó prérifarkas és egy borz látható – írja a Gizmodo.

A felvételt a Peninsula Open Space Trust (POST) nonprofit természetvédő szervezet tette közzé. A videón az látható, hogy egy prérifarkas és egy borz együtt kelnek át egy kaliforniai autóút alatt található alagúton. A kojot játékosan várja a lomhán, de határozottan közeledő borzot, úgy tűnik, a két állat jól kijön egymással.

A POST legújabb projektjében a régió vadvilágát vizsgálja kamerák segítségével. A szakértők szerint ez az első alkalom, amikor hasonló viselkedést figyeltek meg a térségben,

a prérifarkasok és az amerikai borzok barátságára viszont más területeken már találtak bizonyítékot.

Az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata egy 2016-os cikkben azt írta, hogy a két faj gyakran vadászik együtt, párban pedig különösen hatékonyak. A prérifarkas a gyors zsákmányt elejtésében jó, míg a borz az üregekbe visszavonuló prédát kapja el.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik