Tudomány

A kutyáknak is van öngyilkos hídja

Skócia nyugati részén található egy híd, amelyről rengeteg kutya ugrott már le – írja az IFLScience.

A becslések alapján a hídnál az 1950-es évek óta 50 kutya pusztult el, és nagyjából 600 élte túl a zuhanást.

Az Overtoun Bridge-et 1895-ben építették. Az évek során sokan próbáltak választ találni rá, hogy miért vált a kutyák öngyilkosságának gyakori helyszínévé, egyesek szerint természetfeletti erők állnak a háttérben.

Fotó: iStock

A híd egy kúriához vezet, melynek jelenlegi lakója, Bob Hill a közelmúltban újabb elmélettel állt elő. A férfi szerint a kutyák azért ugranak le, mert vonzza őket a mélyben elhaladó állatok szaga. A környéken a nyusztok és nyércek is gyakoriak, melyek felkelthetik a kutyák érdeklődését. A nyércek az 1950-es években jelentek meg a térségben, ez összhangban van az „öngyilkosságok” kezdetével.

Hill úgy véli, hogy az ebek nem akarnak leugrani, ehelyett a híd kialakítása miatt zuhannak le. Az Overtoun Bridge korlátja magasabb a legtöbb kutyánál, az élőlények így nem látják, hogy a végzetükbe ugranak.

David Sands állatszakértő utóbb tesztelte is Hill elképzelését. A kutató különböző szagmintáknak tette ki a kutyákat, és arra jutott, hogy az ebek az esetek 70 százalékában a nyérceket választják.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik