Tudomány

Kitalálja, mi látható ezen a képen?

Andy Richter amerikai komikus különös felvételt osztott meg a Twitteren – írja az IFLScience. Még szerencse, hogy Richter tweetjében leírta, hogy mi látható az MRI-vel készült képen, máskülönben az ember nehezen találná ki.

A felvétel a komikus egyik barátjának mopszát ábrázolja. A kommentelők egy része szerint a kép nagyon aranyos, míg mások rávilágítottak:

a felvétel a túltenyésztés egyik látványos bizonyítéka.

Az ember az évezredek során gondosan válogatva az egyedek között olyan kutyafajokat hozott létre, melyek már alig emlékeztetnek őseikre, a farkasokra. Bár ezek az állatok első ránézésre nagyon aranyosak lehetnek, sokszor komoly szenvedéseket kell átélniük egyedi genetikájuk miatt.

A mopszok is számos egészségügyi problémával élnek, a légzés sokszor nehézséget okoz számukra, gyakori náluk az allergia, az epilepszia, de a hátukkal, a fejük vérellátásával, a térdeikkel és a szemeikkel is akadnak gondok. Korábban már több állatorvos is rámutatott, hogy az állatok érdekében vissza kellene szorítani a mopszok és a hasonló testfelépítésű angol buldogok tenyésztését.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik