Tudomány

Titokzatos öltönyösök töröltették az UFO-észlelés adatait

Több amerikai tiszt is arról számolt be, hogy a hírhedt 2004-es Nimitz UFO-észlelést követően ismeretleneknek kellett átadniuk a rögzített adatokat – írja a Live Science. A Nimitz hordozóhajó 2004 novemberében több napon át észlelt radarjeleket egy gyorsan mozgó, 12 méter hosszú, időnként felragyogó, azonosítatlan repülő objektumból Karolina déli partjainál.

Végül repülőgépeket küldtek az objektumhoz, amelyet sikerült megörökíteni. Máig nem lehet tudni, hogy a 2017-ben nyilvánosságra hozott videón mi látható.

A közelmúltban öt egykori tengerésztiszt a Popular Mechanicsnak árult el részleteket az esetről. Az egyik veterán, Gary Voorhis, aki a közeli Princetonon volt, azt nyilatkozta, hogy nem sokkal a rádiójelek rögzítése után egy helikopterrel két férfi érkezett, majd 20 perccel később felsőbb utasítást kaptak:

az adatokat át kellett adniuk az ismeretleneknek.

Sőt, a hajón rögzített egyéb információkat törölniük is kellett. Patrick Hughes korábbi repülőgép-műszerész is arról számolt be, hogy a gép merevlemezeit át kellett adnia.

David Fravor, az egyik pilóta ezzel szemben egészen mást mondott. A veterán szerint senki sem vette át a videókat, egyszerűen eltűntek egy időre az adminisztrációban.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik