Tudomány

Sikerült meggyógyítani a 250 kilométert utazó pingvint

Meggyógyították és szabadon engedték azt a pingvint, amelyik egy közel 250 kilométeres kimerítő utat tett meg otthona, Új-Zéland és Ausztrália között – számol be az MTI. A fjordlandi, más néven szélescsőrű pingvint Melbourne-től délre, a Lorne nevű üdülőhelynél sodródott partra néhány hónapja.

A Melbourne-i Állatkert által gondozott madár olyan elcsigázott és alultáplált volt, hogy csak fokozatosan lehetett újra hozzászoktatni a táplálékhoz és a folyadékhoz, illetve a tengervízhez.

A viszontagságos utat megtett állatot két hónapig tartó lábadozás után szerdán, a Victoria állam partjainál fekvő Phillip Island egyik strandján engedték szabadon egy mikrochippel ellátva, hogy követni tudják a mozgását.

Michael Lynch, az állatkert főállatorvosa kiemelte: kemény az élet az óceánon, de bíznak benne, hogy a pingvin megtalálja majd az utat Új-Zélandra.

Fotó: iStock

A szélescsőrű pingvinek arról ismertek, hogy táplálék után kutatva képesek nagyon hosszú távolságokat megtenni a tengeren. Néha olyan sokáig tartózkodnak a vízben, hogy kagylók telepednek meg rajtuk.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik