Tudomány

Furcsa péniszt találtak a szlovákiai barlangban

Furcsa leletekre, köztük emberi maradványokra és világháborús kézigránátokra bukkantak a nyáron felfedezett négy új szlovákiai barlangban – írja az MTI. A hatalmas üregeket a nyolc aktív taggal rendelkező Drienka barlangkutató csoport fedezte fel a Szlovák-karszthegységben (Slovensky Kras). Az elsőként feltárt barlang, a Jasovská-fennsíkon talált Debradska Priepest a legnagyobb: 800 méter hosszú és 90 méter mély.

Gabriel Lesinsky, a csoport vezetője szerint emberemlékezet óta nem fedeztek fel ennyi üreget a föld alatt egyetlen idényben. Lesinsky hozzátette, a barlangokat valószínűleg nem látogathatja majd a nagyközönség, mert nehezen járhatóak és igen bonyolultak, felkeresésükhöz komoly szakértelemre van szükség.

Fotó: iStock

A Szilicei-fennsíkon újonnan felfedezett cseppkőbarlangban egy természetes kőformációt is találtak, a szakértők szerint ez meghökkentően emlékeztet egy péniszre.

Az üreget a termékenység örök erekcióra kárhoztatott görög istenségéről Priáposz-barlangnak nevezték el.

Az újonnan felfedezett barlangok majdnem mindegyikében találtak valami meglepőt. Az egyikben például egy emberi csontvázat, erről egyelőre nem tudni, hogy mikor és hogyan került az üregbe. Egy másik barlangban két Skoda 34-es kézigránátot azonosítottak, ezek a két világháború közötti években készültek.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik