Tudomány

Egy jakuzzi miatt alakult ki a brutális fertőzés

Egy indianai nő szabadsága horrorrá változott, miután súlyos lábfertőzés alakult ki nála – írja a Live Science. A 26 éves Taylor Bryant a családjával töltötte a tavaszi szünetet Tennessee-ben, néhány nap után pedig kiütések jelentek meg a lábán. A helyi orvosoknak azt mondta, az elmúlt három éjszaka is használta a hotel jakuzziját, a szakértők pedig arra jutottak, hogy egyéb módon nem fertőződhetett meg.

Az orvosok szerint tüszőgyulladás alakult ki a nőnél, a fertőzést a Pseudomonas aeruginosa nevű baktérium okozta.

Ez a leggyakoribb jakuzzikhoz köthető megbetegedés. A forró vízben azért nő meg a fertőzés veszélye, mert a meleg vízben gyorsabban lebomlanak a fertőtlenítők.

Fotó: iStock

Bryant antibiotikumot kapott, de a gyulladás nem enyhült, sőt később már járni sem tudott. Végül még erősebb gyógyszert írtak fel neki, ez már javított állapotán.

A hasonló fertőzések általában nem igényelnek kezelést, bizonyos esetekben azonban komplikáció alakul ki. Amennyiben a gyulladás a mirigyek mélyére jut, akár tartós bőrkárosodás is jelentkezhet. A szakértők szerint a jakuzzik használata után érdemes szappannal lemosni a bőrt, illetve kitisztítani a fürdőruhát, hogy megszabaduljunk a potenciális kórokozóktól.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik