Tudomány

Titokzatos betegség ölt a Fidzsi-szigeteken

Néhány nap alatt egy amerikai házaspár mindkét tagja meghalt a Fidzsi-szigeteken – írja a Live Science. A házaspár épp nyaralt, amikor különös tüneteket kezdtek el produkálni, majd rövidesen belehaltak titokzatos betegségükbe.

Michelle és David Paul május 22-én érkeztek meg a szigetországra. Bár a pár kifejezetten jó egészségi állapotban indult nyaralni, megérkezésük után nem sokkal hányás, hasmenés és kézzsibbadás kezdte el gyötörni őket. A férjet és feleséget egy helyi kórházban kezelték, majd kiengedték őket, állapotuk azonban hamar romlani kezdett.

Fotó: iStock

Michelle Paul családja május 25-én kapta meg a halál tényét közlő levelet, az üzenetben pedig a férj kritikus állapotáról is beszámoltak. A férfit Ausztráliába akarták szállítani kezelésre, de még indulás előtt ő is életét vesztette.

A családtagok szerint valamilyen vírus támadhatta meg a házaspár tagjait.

Az eset miatt a Fidzsi-szigeteki Egészségügyi és Orvosi Szolgálat nyomozást indított.

A Fidzsi-szigeteki Egészségügyi Minisztérium szerint a páciensek megkapták a standard ellátást, állapotuk viszont csak rosszabbodott, és néhány nap különbséggel mindketten meghaltak. Az Egyesült Államok Járványmegelőzési és Járványvédelmi Központja felajánlotta, hogy segít a vizsgálatban, a szervezet szakértői elemzés alá fogják vetni a holttestekből begyűjtött mintákat.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik