Tudomány

Nem akarod otthon hagyni a kutyád? Van egy csomó programötletünk

Alapvetően az év mind a négy évszakára igaz, hogy ha akarunk, számtalan közös programot szervezhetünk négylábú kedvenceinkkel. Azonban mégis a jó idő beköszöntével érkezik meg leginkább a vágy minden kutyáshoz, hogy minél több közös percet tölthessen hűséges társával – mindezt pedig főként valahol szabadtéren. Lehetőség annyi, mint égen a csillag: adunk néhány tippet a legjobb szabadidős programokhoz.

Túrabakancsot fel

A hétköznapokban a kutyák többsége ugyan megelégszik a városi futtatók adta lehetőségekkel, azonban jó, ha tudjuk, mennyire hálásak tudnak lenni, ha kiszakadnak egy kicsit a lekerített területek világából. Szerencsére túraútvonalból az egész országban nincs hiány, így akár néhány órára, akár egy egész napra is kiszakadhatunk egy kicsit a városi forgatagból.

Ha valaki nem profi túrázó, akkor sincs ok aggodalomra, hiszen ma már nem kell a térképeket bújni az eltévedéstől való aggódás közben, hanem applikációk segítségével könnyedén megtervezhetjük az útvonalat, a túra közben pedig végig figyelhetjük, jó helyen járunk-e éppen.

Egy biztos, ha csak egy-két órát töltünk is egy erdőben, a kutya azalatt sokszorosát teszi majd meg az általunk megtett kilométereknek, hiszen örömében előre-hátra rohangál majd, ismerkedve az új környezettel. Úgyhogy aznap már nem fog túl sokat megmozdulni az ágyából, ez egészen biztos.

Kutyabarát helyekkel elő

Ha éppen nem a természetbe, hanem a belvárosba vágynánk, sokszor merül fel problémaként, hogy melyik helyet válasszuk, ami egyrészt az igényeinknek is megfelel, másrészt szívesen látnak ott kutyákat is. A jó hír az, hogy egyre több olyan étterem és bár található országszerte, ahová bátran vihetünk magunkkal egy négylábú vendéget is, sőt, sok helyen kifejezetten örülnek nekik, illetve hoznak vizet is a kutyának, ha az esetleg megszomjazna.

Mindez nemcsak a különböző vendéglátóipari egységekre igaz, hanem a szálláshelyre is, így akár egy hétvégi kiruccanásról, akár hosszabb nyaralásról van szó, már nem feltétlenül kell azon aggódni, éppen ki tudna addig vigyázni a kutyára. A nyár közeledtével pedig érdemes valamilyen vízparti helyet választani az utazáshoz, hiszen így a gazda és kedvence egyaránt kiveheti a részét a hűsölésből és a felfrissülésből is.

Kerti sütés – egy kicsit másképp

Legyen akár születésnap, névnap, vagy egy átlagos hétvége, egy grillezéssel nem lehet nagyon mellélőni. Azonban miért kellene ebből kimaradni a kutyáknak? Ha vannak a társaságban mások is, akik szintén egy négylábú büszke gazdái, biztassuk őket is nyugodtan, hogy hozzák el kedvencüket, hiszen amíg az emberek a sütögetéssel vannak elfoglalva, addig a kutyák nagyszerűen eljátsszanak egymással.

Azért persze kalandos pillanatok is adódhatnak, ha egy-egy fogás túl közel kerül a kutyákhoz, de ezek inkább feldobják az eseményt, mintsem meghiúsítanák. Arról nem is beszélve, hogy ha kellőképpen lefárasztják egymást az állatok, akkor addig gazdáik tökéletesen szórakozhatnak – akár egymáson, akár rajtuk.

Szponzorált tartalom

A cikk az Advantix és Foresto támogatásával készült.

Kiemelt kép: Pixabay

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik