Tudomány

Csokinak álcázta a teknősöket a csempész

Egy idős férfi Németországba próbált meg élő teknősöket becsempészni egy cukrászdai dobozban – számol be az IFLScience. A csempész azt állította, hogy a tárolóban édességek vannak, a vámosok azonban felfedezték, hogy csokoládék helyett valójában veszélyeztetett állatok utaznak a dobozban.

Fotó: iStock

A 69 éves német férfi Kairóból Berlinbe utazott, és az Etoile nevű pékség csomagját vitte. A leszállás után úgy állt be a sorba, mintha nem lenne elvámolni valója, de a személyzetnek feltűnt különös viselkedése. Mikor rákérdeztek, hogy mi található a dobozban, a csempész azt mondta, hogy csokoládék. A vámosokat azonban nem sikerült meggyőznie, ezért felnyittatták a tárolót.

A doboz három mór teknőst (Testudo graeca) tartalmazott, a faj sebezhetőként szerepel a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján.

Az eset miatt a férfit akár 50 ezer eurós (15,8 millió forintos) bírsággal és 5 éves szabadságvesztéssel is büntethetik.

A teknősök szerencsére épen megúszták a kalandot. Miután elkobozták őket, a reptéri állatorvos alaposan megvizsgálta az állatokat, és nem talált rajtuk sérülést.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik