Tudomány

Csúnyán végződött az orális szex

Mentőt hívott partneréhez egy angol férfi, miután a nő hosszú perceken át eszméletlen maradt, teste pedig merevvé vált – írja az IFLScience. Mire a 44 éves nőt kórházba szállították, már magánál volt, és életjelei is normálisak voltak, de mérsékelt fejfájásra panaszkodott. A páciens enyhe asztmáját, dohányfüggőségét és alkalmankénti ivási szokásait leszámítva egészséges volt, korábban semmilyen komolyabb tünettel nem került kórházba.

Orvosai először úgy hitték, hogy rohamot kapott, majd a későbbi vizsgálatok során arra jutottak, hogy rosszullétét a szex által kiváltott reflex mediált szinkópe (az agy hirtelen vérhiányával járó ájulás) okozta. A Jonathan Holmes, a Nyugat-Middlesexi Egyetemi Kórház munkatársa és csapata az esetet bemutató tanulmányban azt írja, a nő orális szex közben, az orgazmus közeledtével vesztette el emlékezetét.

Mivel fejfájása nem múlt el, a beteget CT-vizsgálat alá vetették, amely verőértágulatot, azaz aneurizmát mutatott ki az agyában, amely egy kisebb agyvérzést váltott ki.

A jelenséget a szex alatti vérnyomás-változások idézhették elő.

Korábbi tanulmányok már felfedték, hogy szexuális aktus, különösen az orgazmus alatt a vérnyomás és szívverés igen labilis lehet. A mostani esetben ugyanakkor különös, hogy a probléma orális szex során jelentkezett.

A verőértágulat kezelését követően a nő teljesen felépült, négy hónappal az eset után már semmiféle tünetet nem produkált.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik