Csütörtökön jön a lehűlés

Hét közepén egy hidegfront hoz sok csapadékot, visszaveti a hőmérsékletet és kisöpri a fojtogató párát. Egy időre.
Kapcsolódó cikkek

A tikkasztó, 30 fok feletti hőségnél – főleg így június elején – csak egy rosszabb van: a tikkasztó, 30 fok feletti meleg magas páratartalommal. Az emberről még árnyékban ülve is szakad a víz, hát még ha mozogni kell… A meteorológia a következő napokra is esőket, kánikulát, trópusi, szubtrópusi körülményeket vetít előre.

Életben maradnak a halak a parton

De megéri kissé árnyalni a képet, mert a sorok között azért számíthatunk némi felfrissülésre. A hétfő országos átlagban szárazabb lesz, mint a mögöttünk álló napok, persze egy-egy záporra, zivatarra bárhol és bármikor számíthatunk. Hétfőn lesz egy kis „szünet”, majd kedden és szerdán megint rengeteg esőre van kilátás.

A csapadék és a 30 fok feletti hőmérséklet tényleg a trópusi klímát idézi, nyilván nem szó szerint értve, de olyan párás lesz a levegő, hogy a ponty életben maradna a konyhaasztalra fektetve

– mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus.

Hidegfront

Csütörtökre viszont már egy hidegfront veszi át az uralmat hazánk felett, amiből bőven hullik majd a csapadék, ám a hőmérséklet visszaesik. Na, nem nagyon, de a várható 22-27 fok jelentős fellélegzésre ad lehetőséget. Nem sokáig. A hidegfront nyomán azonnal megindul a felmelegedés, hétvégére visszatér a 30 Celsius-fok feletti hőség.

Csapadékból talán kevesebb lesz, mert a front „elsöpri” a magas páratartalmú légréteget, de a jelenlegi helyzet alapján erről még nem állíthatunk semmi biztosat.

A részletek

A részleteket nézzük a Kiderül.hu előrejelzése alapján.

Hétfőn

Kedden

Szerdán

Csütörtökön

Pénteken

Szombaton

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)