Tudomány

Lenyűgöző képek készültek a jégbe öltözött Niagara-vízesésről

A Niagara-vízesés egyébként is csodálatos, jégbe burkolózva azonban még szebb.

Észak-Amerika az utóbbi idők leghidegebb telét éli: 24 éve nem mértek ilyen alacsony átlaghőmérsékletet decemberben. Az Egyesült Államok keleti partvidékén még az óceán is jelentősen lehűlt, a hideg pedig már a helyi élővilágot is fenyegeti.

Kanadában a hatóságok azt javasolják az állampolgároknak, hogy a fagyási sérülések és a hipotermia elkerüléséért ne tartózkodjanak hosszabb ideig a szabadban.

Az elképesztő hidegnek azonban megvannak a maga szépségei is, például a jégbe öltözött Niagara-vízesés, melyről az elmúlt napokban számtalan lenyűgöző fotó készült.

Frozen Falls

A post shared by Kathie (@kautry77) on

A fenti képeken jól átható, hogy a Niagara valójában nincs teljesen befagyva. Eddig egyszer, 1848 márciusában dokumentáltak tökéletes eljegesedést a folyónál és a vízesésnél.

Fire and ice

A post shared by Kael Rebick (@punkodelish) on

Mivel a térségben általában a január alakul a leghidegebben, könnyen elképzelhető, hogy a következő hetekben a vízesés még jegesebbé válik.

A Frozen Paradise ❄️❄️❄️

A post shared by Arjun Yadav (@arjsun) on

Az Észak-Amerikában tapasztalt szélsőséges hideg időjárás természetesen nem jelenti azt, hogy nem létezik globális felmelegedés. Korábban már írtunk róla, hogy a szokatlan hideg éppenséggel összecseng az éghajlatváltozás forgatókönyvével.

(Via: Mashabe, The Chive, kiemelt kép: Instagram/arjsun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik