Tudomány

Egy hős pálmafát ünnepel az Irma sújtotta karibság

Hector névre keresztelték el a hős fát, bár a trójai hős elpusztult a görögök viharában, de e növény túlélte az orkánt.

Az ellenállás szimbólumává vált a hurrikán sújtotta karibi térségben egy magányos pálmafa, aminek még nevet is adott az internet – írja a Mashable. A trójai herceg után Hectornak elnevezett növény a Franciaországhoz tartozó Saint-Barthélemy székhelyén, Gustaviában állt ellen a 300 km/órát is elérő szélnek és ömlő esőnek.

A történet onnan indult, hogy egy éló webkamerán 7-8000 ember követte, ahogy a bikaerős Irma ciklon végigszáguld a szigeten. A kameraképen pedig végig ott volt egy pálma, ami nem adta meg magát, bár nagyon hajladozott. A net ennek megfelelően hősnek kiáltotta ki Hectort, mindenki őt dicséri a Twitteren. Az első például közölte, négy órája nézi a hajladozó fát, ami “MÉG MINDIG ÁLL”:

Egy másik az Irmával szembenéző emberekre gondol és egy jó pofa sört kíván Hectornak:

A Mashable felidézi, a francia kormány közölte, a sziget nagy részén nincs áram és még mindig áradások vannak. A hurrikán eddig Antigua és Barbudán, Saint-Martinen, Saint-Barthélemyn és Anguillán vonult át, most épp a Virgin-szigetek vannak soron. Felkészül Puerto Rico, Kuba, a Bahamák és Florida.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik