Tudomány

Először rögzítették, hogy szexelt két különböző állat

Kutatók először dokumentálták, ahogy két teljesen különböző állat, nevezetesen egy hím japán makákó és egy nőstény szikaszarvas párosult.

A jelenséget korábban már több alkalommal is megfigyelték a tudósok, de ezekben az esetekben a rokonságban lévő, zömében fogságban tartott állatok a fajfenntartás érdekében szexeltek.

A szakértők ezt javarészt szexuális zaklatásként könyvelték el. Például nem egyszer fordult elő, hogy az Antarktiszon medvefókák másztak rá királypingvinekre.

A mostani esetben viszont egyik fél sem kényszerítette a másikat, konszenzuson, beleegyezésen alapult a szex.

A japán makákóknak különös szokásuk, hogy lovagolnak a szarvasokon, de a szóban forgó majom egyértelműen szexuálisan közeledett párjához. Ilyenkor a szarvasok általában elmenekülnek, de a dokumentált jelenetnél nem így történt.

A tény, hogy a két állat korábban is sokat játszott együtt, és a makákók beléptek a párzási időszakba növelte a majom szexuális étvágyát.

Más magyarázatok szerint a majom így akart megtanulni párosodni. Ezt azzal cáfolták, hogy az állatok elég szociálisak ahhoz, hogy saját fajtársaiktól tanuljanak.

Az elmélet, miszerint a makákó nem talált magának párt azért elképzelhetetlen, mert akkor vagy maszturbált volna, vagy a homoszexualitás jelei mutatkoztak volna meg rajta.

A tudósok most azt remélik, hogy további kutatásaik által megállapíthatják, hogy bizonyos emberek miért vonzódnak az állatokhoz.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik