Tudomány

Valódi szörnyeket fog és fotóz a mélytengeri halász

A középkorban kitalált szörnyekkel népesítették be az óceánokat, de még akkor sem gondoltak olyan kinézetűekre, mint amiket Roman Fedortsov fog ki napról napra.

Az alábbi képek alapján tényleg egyértelműen alátámasztható az a mondás, miszerint sokkal kevesebbet tudunk saját óceánjainkról, mint a Marsról. Mert a vörös bolygóra képzeltünk már mindenféle lehetetlen élőlényt, miközben hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a vízben van hal, meg rák, meg bálna, meg valami úszó zöld trutyi, és ennyi.

Nos, akkor tessék, itt ez az orosz mélytengeri halász, Roman Fedortsov, aki Murmanszkban él, és ugyan általában a Barents-tengerre jár dolgozni, de elvetődik egészen Marokkó partjaiig is. Mélytengeri hálójába gyakran nem csak olyasmi akad, amit aztán élelmiszerként vagy egyéb alapanyagnak értékesíteni tud, hanem igazán furcsa élőlények is, amelyeket ritkán látunk a “búváros természetfilmekben”, hiszen a tengerek legmélyére sem a búvárok, sem pedig maga a fény nem jut el.

Fedortsov szerencsére (?) buzgón használja a közösségi médiát, és fényképekkel dokumentálja a hálóba akadt furcsaságokat, ezért aki az itteni képeken kívül további csodálatos élőlényeket szeretne nézegetni, kattintson a halász Twitter-csatornájára.

tengeri-szornyek-002

tengeri-szornyek-003

tengeri-szornyek-004

Ajánlott videó

Olvasói sztorik