Tudomány

A kutyát simogató jegesmedvénél nem lesz ma cukibb

24.hu
24.hu

2016. 11. 18. 09:01

Akár szét is téphette volna, de nem.

A jegesmedve alapállapotában tényleg egy nagyon édes, bolyhos jószágnak tűnik, de valójában rá is igaz a mondás, hogy nem játék, mert elég félelmetes ragadozó, és néhány jól irányzott mancscsapással bárkinek és bárminek képes elrontani a napját. Ráadásul, ha éhes, nem igazán válogat a zsákmányt illetően.
Ettől függetlenül mégis vannak nyugodt pillanatai, és képes arra, hogy kedves legyen, mondjuk megsimogasson egy kutyát.

Az alábbi videót David De Meulles készítette a kanadai Churchillben (Manitoba), és amikor meglátta, hogy a jegesmedve a kutya felé közelít. Nem igazán tudta, mi fog történni, de fel volt készülve a legrosszabbra, ám mindez nem akadályozta meg abban, hogy azonnal beüzemelje a telefonja kameráját, és felvegye az egészet. Így ni:

Mint látható, az állat nem tépi szét a kutyát, sokkal inkább némi simogatással kedveskedik neki, az pedig szemmel láthatóan örül a gondoskodásnak. Ettől függetlenül természetesen ne gondoljuk azt, hogy minden jegesmedve ennyire pacifista, szóval ha véletlenül látunk egyet a vadonban, inkább fogjuk szaporára a lépteinket, az ellenkező irányba. A videót illetően pedig ismét mindenkinek javasoljuk, hogy telefonnal inkább fekvő helyzetű mozgóképeket készítsünk, nem pedig állót.

A jegesmedve, pontosabban az Ursus maritimus a medvefélék második legnagyobb tagja (a Kodiak-medve után), és mivel a jégmezőkön él, akár 70 kilométert is képes naponta megtenni annak érdekében, hogy némi táplálékhoz jusson… vagy esetleg megsimogasson egy kutyát. Elvileg szinte teljes életét jégmezőkön tölti, szárazföldre csak a párzási időszakban vándorol, bár sajnos az északi, jéggel borított területek eltűnése miatt riasztóan zsugorodik az élettere. Egyébként épp most érkezett egy példány Nyíregyházára.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.