Tudomány

Mortal vombat: összevissza harapott egy nőt az erszényes

Könnyen tragédiába torkollhatott volna az Ausztráliában élő Kerry Evans találkozása egy vombattal. A canberrai nő két spánieljét sétáltatta, amikor rájuk támadt az erszényes. Az ebeket annyira megijesztette az állatka, hogy a nagy kavarodásban a gazdijuk a földre esett – írja a Guardian.

Ezt azonnal kihasználta a vérvombat, aki rátámadt a nőre, és több mint 20 harapást és egyéb sebet ejtett Evansen. A nő három helyen olyan mély vágást szerzett, hogy varrni kellett.

Kerry fel sem tudott állni, mert akárhányszor megpróbált feltápászkodni, az állat megint nekirontott.

Végül szomszédok és arra közlekedő autósok mentették ki a szorult helyzetből.

A Canberra Timesnak megszólaló természetvédelmi szakértő szerint ez volt az első regisztrált vombattámadás az ausztrál fővárosban.

A Vombatok titkos élete című könyvet jegyző James Woodford szerint az erszényesek kölyökként nagyon barátságosak az emberekkel, ugyanakkor téves az a kép, miszerint a felnőtt állatok cukik és ölelgethetők: valójában agresszívek, akkor pedig különösen, ha úgy érzik, veszélyben vannak.

Egy vadvédelmi szakember a Canberra Timesnak elmondta:

Felnőttkorukban mindent és mindenkit utálnak. A nemrég még a lábaidnál szaladgáló cukiságból felnőttként igazi kis szarházi lesz.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik