Tudomány

Az őrült brit feltaláló egy újabb eszement dologgal kísérletezik

Aki valójában vízvezeték-szerelő, de a lehető legextrémebb fajtából.

A brit tudós kifejezést akár el is lehetne sütni Colin Furze esetében, ami csak azért nem lenne helytálló, mert ez az arc minden, csak nem tudós. Őrültnek azonban minden gond nélkül nevezhető, hiszen betegebbnél betegebb dolgokat barkácsol össze az egyik angol kisvárosban (Stamford) található garázsában.

Furze bevallása szerint 16 éves korában unta el a közoktatás rendszerét, majd csapott fel vízvezeték-szerelőnek. Ez a sztori itt be is fejeződhetne akár, de hősünk az excentrikus (de legalábbis extrovertált) embertípusból való, ami párosul egy csillapíthatatlan kísérletező kedvvel. Ez az az elegy, aminek előbb utóbb valahol ki kell törnie, ami a fiatalember esetében furcsa, nem egyszer veszélyes kísérletek, projektek képében jelentkezett.

Szerencsére Furze vett pár kamerát, amivel rögzíti is az esetenként tudományos szintű próbálkozásait – ez végül egy YouTube csatorna létrehozásába torkollott. Bevallása szerint a szerkezetek elkészítéséhez kizárólag bárhol, bárki által beszerezhető szerszámokat, alapanyagokat használt, az ötletek meg csak úgy jönnek. Ilyen volt legutóbb a ház magasságú, 360 fokban forgó hatalmas hinta, amire később motoros meghajtást is rögzített.

Érdemes a srác weboldalát végignézni: szerepel itt a világ hivatalosan leghosszabb motorkerékpárja, lángcsóvát lövellő robogó, a halál fal megépítése, és sok hasonló őrültség. Ennél jobb szomszédot el sem tudunk képzelni magunknak!!

Ez például egy lebegő jármű, amit sem irányítani, sem fékezni nem lehet. Ultramenő!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik