Tudomány

Ha eljön a világégés, még hálás leszel ezért a videóért!

Építs magadnak fújtatót pár egyszerű lépésben!

Persze a köszönet nem nekünk, hanem a Primitive Technology videó csatornának jár, ahol egy srác ősi eszközöket, építményeket hoz össze nagyjából a semmiből. Egy-egy videója sokmilliós nézettséget kapott, ami reményt adhat az embernek, hogy ha a civilizációnak annyi, akkor mégis lesz pár embertársunk, aki tudja, hogyan íjat, nyilat, kőbaltát, vagy fűkunyhót építeni.

A legfrissebb adásban azt nézhetjük meg teljes nyugalommal, hogy miként készül a fújtató, ami a tűz életben tarásának egy alapeszköze. A folyamatot nem is részleteznénk, az úgyis jól követhető, az talán sokkal érdekesebb, hogy ki ez a férfi, aki ilyen profizmussal gyártja az őskori eszközöket.

Azt nem tudjuk meg belőle, hogy kiről van pontosan, annyit azonban igen, hogy hősünk Ausztráliában él és a videókat hobbiból gyártja. Fontos szabály, hogy a barkácsolás kizárólag a természetben megtalálható anyagokkal, eszközökkel történik, ezt nagyon komolyan veszi az összes projektben.

A srác azt is tisztázza, hogy a mindennapjait nem így, hanem egy modern, kényelmes házban tölti, ott teljesen normális ételeket eszik. A videókat a saját szórakoztatásából készíti, ami egyrészt fitten tartja, az epizódok elkészítése egyetlen fillérébe sem kerül, közben pedig azt kutatja, hogy mi minden készíthető el a mai technológiák, eszközök nélkül. Full respect!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik