Tudomány
Elaludt (Array)

Sosem tudott felkelni időben? Nem baj, okosabb, mint a többiek

24.hu
24.hu

2016. 04. 02. 20:20

Ki ne emlékezne arra, amikor gyerekként hétvégén végre nem kellett hajnalban kelni, de amikor késő délelőtt kibattyogott a szobájából, rögtön a szülei

úristen, most keltél fel, hát, átalszod az egész napot!

kezdetű kedves köszöntése fogadta.

Hát, igen, ők még nem olvasták azt a tanulmányt, amiből kiderült,

a későn kelők okosabbak és kreatívabbak koránkelő társaiknál.

Szóval, ez a ki korán kel, aranyat lel dolog lehet, sántít egy kicsit.

Az már korábban kiderült, hogy az emberek 40 százaléka nem a klasszikus este 11 és reggel 7 óra közti idősávot használja az éjjeli pihenéséhez. Szóval akik sosem bírtak beérni reggel nyolcra az iskolába, nem szórakoztak, hanem egyszerűen biológiai okai voltak, hogy nem tudtak időben felébredni.

A kérdés már csak az, mikor ébrednek rá a döntéshozók, hogy nem érdemes hajnalok hajnalán kiugrasztani a gyerekeket az ágyból az iskola miatt. Vagy mikor kapcsolnak a munkáltatók, hogy lehet, rugalmasabb időbeosztásban jobb teljesítményt érnek el az alkalmazottaik.

(Tech.co)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.