Tudomány

Megvan a tökéletes módszer körömfestésre

“Csak megszárad és indulhatunk is!” “Jaj, gyorsan kilakkozom és mehetünk” és így tovább, hosszasan lehetne sorolni a hasonlóan kezdődő párbeszédeket. Ám valahogy ezeknek mindig bosszankodás, hajtépés, illetve összeveszés lesz a vége, mert vagy az egész ujjbegyünket kimázoljuk, vagy legalább négy helyen belenyúlunk frissen lakozott körmeinkbe.

De ennek most vége! 

Ellentétben ugyanis a hagyományos, biztos kezet és hosszú száradási időt igénylő körömlakokkal, az aeroszol alapú körömlakkok lehetővé teszik, hogy 20 perc alatt csodálatos manikűrt varázsoljunk a kezeinkre.

Eddig három kozmetikai, körömlakkokat gyártó cég dobott a piacra spray lakkokat. Színek tekintetében még nem az igazi a választék, de az irány üdvözítő, úgyhogy várjuk a folytatást.

A technika borzasztó egyszerű, először egy átlátszó alaplakkal kell kezdeni, ez megvédi a körmöt, illetve sima felületen jobban megragadnak a festékpigmentek. Ezután fel kell rázni a palackot, pont úgy, ahogy bármelyik festékszórót, és körülbelül 3-5 centiméterre a kézfejtől eltartva, egyenletesen befújni a körmöket. A próbavideókat elnézve azért nem tanácsos a nappali szőnyegén, vagy a hófehér dohányzóasztalon végrehajtani a műveletet, érdemes a kezünk alá teríteni némi újságpapírt, hogy ne fessük át a fél lakást.

A végeredmény először kicsit rémisztően néz ki, de ennek az új típusú festéknek épp az a lényege, hogy a kézre fújt felesleges festéket alapos kézmosással, vagy sminklemosóval le lehet szedni. Voilá!

Arról egyelőre nincs tudomásunk, hogy a körömlakk sprayt itthon is lehet már kapni, de ami késik, nem múlik.

(via HuffPost)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik