Tudomány

Drága volt a fogorvos, inkább nyomtatott magának fogszabályzót

Egy New Jersey-i diák, Amos Dudley szerette volna rendbe tenni a fogsorát, de sokallta a 8 ezer dollárt (több, mint kétmillió forintot) egy fogorvos fogszabályzójáért, így elővette kreativitását. A 24 éves, innovatív fiú az iskolájában található 3D nyomtatót hívta segítségül. A költségek jelentős részét sikerült lefaragnia:

 mindössze 60 dollárjába, azaz nagyjából 17 ezer forintjába került a különleges darab.

Beszkennelte és kinyomtatta fogainak modelljét, majd műanyag formát tett köréjük, hogy meglegyen a 12 fog együttes képe. Meghatározta, milyen messzire kell elmozdítania fogait, hogy azok felvegyék a kellő pozíciót, és felosztotta őket annak segítségével, mennyit mozdulhat el maximum a fog, hogy végül meglegyen a tökéletes összkép. (Itt leírja a teljes alkotói folyamatot.)

Nyilvánvaló volt, melyik fog okozza a nyomást, kicsit féltem ugyan az esetleges hibától, de nem történt semmi baj, úgyhogy nagyon örültem a sikernek

– mondta Dudley.

Összesen 16 hétig hordta a házi készítésű fogszabályzóját, és már most érkeztek hozzá kérések másoktól. Ő azonban nem vállalná mások fogszabályzójának elkészítését, azt mondja, túl nagy felelősség.

Nem érdeklődöm a fogszabályozás iránt, ez inkább egy hekker projekt volt, mint üzlet

-tette hozzá az amerikai diák.

Így készült a remekmű:

(FoxNews)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik