Tudomány

Az álomorgazmus sokkal gyakoribb, mint gondolná

Álomorgazmussal, vagyis alvás közben kialakuló szexuális kielégüléssel leginkább a középkorú nőket ajándékozza meg az agyuk. Felmérések szerint, 37 százalékuk éli át időnként, ami elképesztő, ha azt vesszük, hogy mindössze 25 százalékuk jut el a csúcsra, miközben partnerrel szeretkezik.

„A nők orgazmusa sokkal összetettebb és bonyolultabb folyamat, mint a férfiaké. A korral, és a tapasztalattal egyre jobbá és gyakoribbá válik, illetve nagyon fontos a tudat, hogy szerető, és gondoskodó a partner” – mondja Dr Debby Herbenick az Indiana Egyetem professzora.

Alvás közben leginkább a negyvenes, illetve ötvenes éveik első felében járó nők élnek át orgazmust. Leggyakrabban olyan időszakban, amikor kimarad a szex, és a maszturbáció is. Az álomorgazmus bekövetkezését elősegíti, ha a nő hason alszik, különösen fáradtan dől az ágyba, és persze ha pajzán gondolatokkal a fejében alszik el.

A kutatók szerint nem arról van szó, hogy a nők ilyenkor álmukban maszturbálnak, vagyis nem testi stimuláció váltja ki az álomorgazmust, hanem az agyban játszódik le.

„Általában havonta háromszor történik meg velem, abban a fura fázisban, félúton alvás és ébrenlét között. Valamilyen szexis álmom van, amiből arra ébredek, hogy éppen orgazmusom van. Nem is lehetne jobb kezdete egy napnak” –írja a Broadly újságírónője.

(via: Mirror, Vice)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik