Tudomány

Remekül keres egy koreai tini azzal, hogy webkamera előtt vacsorázik

Azért kezdte, mert nem akart egyedül enni, ma már valóságos internetsztár a 14 évesKim Sung-jin.

Kim Sung-jin, akár a többi tizennégy éves dél-koreai srác szeret vacsorára pizzát, sült csirkét, vagy valamilyen kínai kaját rendelni. A különbség az, hogy Kim, miközben eszik, pénzt keres, általában nem is keveset. Ő ugyanis webkamera előtt vacsorázik, több száz, olykor több ezer követőjével együtt – írja a The Independent.

Kim Sung-jin, az Afreeca Tv– nevű, ingyenes, online közvetítéseket megosztó portálon teszi közzé vacsoráit. Az oldal hasonlít a Youtube-ra, csak ide nem videókat, hanem élő közvetítéseket lehet feltenni. Akinek a műsorát elegen nézik, részesedést kap a reklámbevételekből. Kim a legjobb napján, egyetlen vacsora alatt közel kétmillió wont (nagyjából 470 ezer forintot) keresett.

 Kép: Afreeca Tv

A kamaszfiúnak persze meg sem fordult a fejében a pénz, amikor úgy döntött, hogy virtuálisan megosztja a világgal a vacsoráját. Csak unt már egyedül enni. A fiú ugyanis a nagyszüleivel él, akik olyan korán vacsoráznak, hogy Kim mindig megéhezik estére.

A műsora azonban hamar népszerű lett: a koreaiak valamiért imádják nézni, ha valaki eszik. Az evős webközvetítésekre szakszavuk is van: „Meok Bang”. Az Afreeca Tv-n minden pillanatban, legalább ötezer adás fut, és közülük messze ezek a legnépszerűbbek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik