Tudomány

A menzadugókat is segít elkerülni a Google

etterem(210x140).jpg (Array)
etterem(210x140).jpg (Array)

A cég legújabb szolgáltatása megspórolhatja nekünk a sorban állást.

Mostantól érdemes lesz ellenőrizni a reggeli kávé, vagy éppen ebéd előtt a Google keresőjét, ugyanis a legújabb mobilfunkció megmutatja, mely éttermekben és kávézókban, mikor kerülhetjük el a bosszantó sorban állást – írja a Mashable.

A kereső által kidobott vendéglátóhelyek névjegyein a telefonszám, a cím és a nyitva tartás mellett a “népszerű időszakok” is láthatóvá váltak, vagyis azok az órák, amikor a legtöbben térnek be az adott üzletbe. Az új funkció a felhasználók helyelőzményei alapján állapítja meg, hogy egy-egy egységben mikor tartózkodtak a legtöbben.

A népszerű időszakok eléréséhez nem kell mást tennünk, mint rákeresni a helyre, megnyitni a kereső által feldobott névjegyet és lentebb görgetni azt, vagy a “még több”-re koppintani. Az oszlopdiagramon napi lebontásban láthatjuk és össze is hasonlíthatjuk a legzsúfoltabb órákat.

A funkció egyelőre a Google kereső Android alkalmazásában érhető el, illetve iOS-ben akkor, ha Safari vagy Chrome böngészőben keresünk. Gyorstesztünk alapján a szolgáltatás már Magyarországon is működik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik