Tudomány

Boszorkányt is alkalmaznak problémamegoldásra a nagy techcégek

Joey-Talley(960x640).jpg (Array)
Joey-Talley(960x640).jpg (Array)

A varázslónő feladata például, hogy kiűzze a vírusokat a számítógépekből, illetve távol tartsa az ártó szellemeket az irodáktól.

Sokan mondják bosszúsan, hogy az ördög bújt a számítógépükbe vagy okostelefonjukba, amikor egy programhiba vagy vírus miatt folyamatosan összeomlik a rendszer, vagy a készülék állandóan újraindítja magát. Ha valaki mindezt komolyan is gondolja, közel a segítség: Joey Talley, a San Francisco-i Wicca boszorkány pontosan ilyen szolgáltatásokat kínál – írja a Business Insider.

San Francisco környéke mindig is a szabad szelleméről volt híres, ezért is van az, hogy a számítógépgyártás a térség egyik legjelentősebb iparága. Az ezzel foglalkozó emberek pedig gyakran természetükből adódóan kísérletezők, akik addig próbálkoznak, amíg ki nem jön a jó megoldás. Ez a felállás egy különös mutációt hozott létre San Franciscoban. Úgy tűnik ugyanis, hogy egyes számítástechnikai nagyágyúk, mint a Facebook, vagy az Apple transzcendens segítséghez, vagyis boszorkányhoz fordulnak a technológiai problémáikkal.

A techwiccáról az SF Weekly írt riportot. Talley, a háromdiplomás és mintegy negyvenévnyi tapasztalattal rendelkező boszorkány az egyik legismertebb misztikus tanácsadó. Bár nem kizárólag ezzel foglalkozik, rendszeresen hívják, hogy spirituális energiával szerelje meg a számítógépeket.

„Legtöbbször azért hívnak, hogy vírusok és hackerek ellen védjem a gépeiket” – mondta a varázslónő – „Ilyenkor kis amuletteket csinálok nekik, leginkább növényekből.” Hardveres problémákra Talley a „jet” nevű fekete követ használja, amely a káros energiák blokkolására szolgál. Extrém esetekben az is előfordulhat, hogy védővarázslatokat vet ki az egész cégre.

Egy konkrét esetet el is mesélt. Egy startup irodájában a riasztó naponta órákra bekapcsolt, és senki nem tudta, miért. Miután a villanyszerelők csődöt mondtak, a cég Talley-t hívta, aki kiűzte a gonosz szellemet, és azóta semmi baj nincs a riasztóval.

Talley azt írja a honlapján, hogy szívesen foglalkozik bármivel, ami túl szokatlan vagy veszélyes lenne a hagyományos megközelítés szerint, de szívesen vállal apró-cseprő problémákat is, akár egy rosszul működő nyomtatóval is lehet fordulni hozzá.

Mielőtt azonban megkeresné, jó ha tudja, a boszorkány szolgáltatásai nem olcsók: óránként 200 dollárt számol fel, bár a telefonos tanácsadás – a nemzetközi hívás díját leszámítva – ingyenes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik