Joey-Talley(960x640).jpg (Array)
Tudomány

Boszorkányt is alkalmaznak problémamegoldásra a nagy techcégek

A varázslónő feladata például, hogy kiűzze a vírusokat a számítógépekből, illetve távol tartsa az ártó szellemeket az irodáktól.

Sokan mondják bosszúsan, hogy az ördög bújt a számítógépükbe vagy okostelefonjukba, amikor egy programhiba vagy vírus miatt folyamatosan összeomlik a rendszer, vagy a készülék állandóan újraindítja magát. Ha valaki mindezt komolyan is gondolja, közel a segítség: Joey Talley, a San Francisco-i Wicca boszorkány pontosan ilyen szolgáltatásokat kínál – írja a Business Insider.

San Francisco környéke mindig is a szabad szelleméről volt híres, ezért is van az, hogy a számítógépgyártás a térség egyik legjelentősebb iparága. Az ezzel foglalkozó emberek pedig gyakran természetükből adódóan kísérletezők, akik addig próbálkoznak, amíg ki nem jön a jó megoldás. Ez a felállás egy különös mutációt hozott létre San Franciscoban. Úgy tűnik ugyanis, hogy egyes számítástechnikai nagyágyúk, mint a Facebook, vagy az Apple transzcendens segítséghez, vagyis boszorkányhoz fordulnak a technológiai problémáikkal.

A techwiccáról az SF Weekly írt riportot. Talley, a háromdiplomás és mintegy negyvenévnyi tapasztalattal rendelkező boszorkány az egyik legismertebb misztikus tanácsadó. Bár nem kizárólag ezzel foglalkozik, rendszeresen hívják, hogy spirituális energiával szerelje meg a számítógépeket.

„Legtöbbször azért hívnak, hogy vírusok és hackerek ellen védjem a gépeiket” – mondta a varázslónő – „Ilyenkor kis amuletteket csinálok nekik, leginkább növényekből.” Hardveres problémákra Talley a „jet” nevű fekete követ használja, amely a káros energiák blokkolására szolgál. Extrém esetekben az is előfordulhat, hogy védővarázslatokat vet ki az egész cégre.

Egy konkrét esetet el is mesélt. Egy startup irodájában a riasztó naponta órákra bekapcsolt, és senki nem tudta, miért. Miután a villanyszerelők csődöt mondtak, a cég Talley-t hívta, aki kiűzte a gonosz szellemet, és azóta semmi baj nincs a riasztóval.

Talley azt írja a honlapján, hogy szívesen foglalkozik bármivel, ami túl szokatlan vagy veszélyes lenne a hagyományos megközelítés szerint, de szívesen vállal apró-cseprő problémákat is, akár egy rosszul működő nyomtatóval is lehet fordulni hozzá.

Mielőtt azonban megkeresné, jó ha tudja, a boszorkány szolgáltatásai nem olcsók: óránként 200 dollárt számol fel, bár a telefonos tanácsadás – a nemzetközi hívás díját leszámítva – ingyenes.

Ajánlott videó

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.