Tudomány
Joey-Talley(960x640).jpg (Array)

Boszorkányt is alkalmaznak problémamegoldásra a nagy techcégek

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2015. 07. 20. 16:51

A varázslónő feladata például, hogy kiűzze a vírusokat a számítógépekből, illetve távol tartsa az ártó szellemeket az irodáktól.

Sokan mondják bosszúsan, hogy az ördög bújt a számítógépükbe vagy okostelefonjukba, amikor egy programhiba vagy vírus miatt folyamatosan összeomlik a rendszer, vagy a készülék állandóan újraindítja magát. Ha valaki mindezt komolyan is gondolja, közel a segítség: Joey Talley, a San Francisco-i Wicca boszorkány pontosan ilyen szolgáltatásokat kínál – írja a Business Insider.

San Francisco környéke mindig is a szabad szelleméről volt híres, ezért is van az, hogy a számítógépgyártás a térség egyik legjelentősebb iparága. Az ezzel foglalkozó emberek pedig gyakran természetükből adódóan kísérletezők, akik addig próbálkoznak, amíg ki nem jön a jó megoldás. Ez a felállás egy különös mutációt hozott létre San Franciscoban. Úgy tűnik ugyanis, hogy egyes számítástechnikai nagyágyúk, mint a Facebook, vagy az Apple transzcendens segítséghez, vagyis boszorkányhoz fordulnak a technológiai problémáikkal.

A techwiccáról az SF Weekly írt riportot. Talley, a háromdiplomás és mintegy negyvenévnyi tapasztalattal rendelkező boszorkány az egyik legismertebb misztikus tanácsadó. Bár nem kizárólag ezzel foglalkozik, rendszeresen hívják, hogy spirituális energiával szerelje meg a számítógépeket.

„Legtöbbször azért hívnak, hogy vírusok és hackerek ellen védjem a gépeiket” – mondta a varázslónő – „Ilyenkor kis amuletteket csinálok nekik, leginkább növényekből.” Hardveres problémákra Talley a „jet” nevű fekete követ használja, amely a káros energiák blokkolására szolgál. Extrém esetekben az is előfordulhat, hogy védővarázslatokat vet ki az egész cégre.

Egy konkrét esetet el is mesélt. Egy startup irodájában a riasztó naponta órákra bekapcsolt, és senki nem tudta, miért. Miután a villanyszerelők csődöt mondtak, a cég Talley-t hívta, aki kiűzte a gonosz szellemet, és azóta semmi baj nincs a riasztóval.

Talley azt írja a honlapján, hogy szívesen foglalkozik bármivel, ami túl szokatlan vagy veszélyes lenne a hagyományos megközelítés szerint, de szívesen vállal apró-cseprő problémákat is, akár egy rosszul működő nyomtatóval is lehet fordulni hozzá.

Mielőtt azonban megkeresné, jó ha tudja, a boszorkány szolgáltatásai nem olcsók: óránként 200 dollárt számol fel, bár a telefonos tanácsadás – a nemzetközi hívás díját leszámítva – ingyenes.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.