Tudomány

Megtartották a világ első robotesküvőjét

robotesküvő (Array)
robotesküvő (Array)

Frois és Yukirin Japánban esküdött örök hűséget egymásnak. Az esküvőn Pepper, a SoftBank „érző robotja" is részt vett.

A múlt héten az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága történelmi jelentőségű ítéletében az ország egész területén törvényesnek nyilvánította az egyneműek házasságát. A döntést világszerte milliók ünnepelték. Mindeközben Japánban egy másik, bizonyos szempontból még előremutatóbb esemény történt: a világ első robotesküvőjén egy gépember és egy gépasszony mondta ki a boldogító igent.

Frois, a hetvenes-nyolcvanas évek népszerű amerikai sci-fijeinek dobozrobotjaira hajazó vőlegény és a meglepően emberszerű Yukirin, az egyik japán szuperbanda, az AKB48 énekesnőjének android mása fényűző ceremónia keretében keltek egybe. A lakodalomra számos barátjukat is meghívták – köztük Peppert, a világ első „érző robotját” is.

A robotesküvőt a Maywa Denki nevű művészpáros hozta össze. A duót két testvér, Masamichi és Novmichi Tosa alapította, akik nemes egyszerűséggel csak „egy párhuzamos világból jövő villanyszerelőknek” nevezik maguka. Főleg mókás elektromos játékok és hangszerek kifejlesztésével foglalkoznak; Froist, a vőlegényt is ők építették.

A Japan Today híre szerint mivel anyakönyvvezető nem vett részt a kézfogón, Frois és Yukirin házassága sajnos nem tekinthető törvényesnek. Ennek ellenére reméljük, hogy boldogan élnek majd, amíg egy végzetes rövidzárlat el nem választja őket egymástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik