porno(210x140).jpg (Array)
Tudomány

Hamarosan megtudhatják az ismerősei, miket néz a pornóoldalakon

Bárki pornófogyasztási szokásait nyilvánosságra hozhatják hackerek.

Átlagemberek lehetnek a következő, nagy kiszivárogtatási botrány áldozatai, véli egy San Francisco-i szoftverfejlesztő-mérnök. A Harvardon végzett Brett Thomas azt írja blogbejegyzésében: „ha 2015-ben nézett már pornót az interneten, számítania kell arra, hogy valamikor nyilvánosságra kerül böngészési története, a nevével együtt. Még akkor is, ha inkognitó módot használt.”

Thomas leírja az elmúlt évek legnagyobb botrányait: 2014-ben 13 ezer Playstation, és Xbox tulajdonos jelszavát szerezték meg hackerek, de többször szivárogtak már ki, hogy online boltok vásárlóinak bankkártya adatai is. Tavaly augusztusban pedig az robbantotta fel az internetet, hogy több mint száz celeb privát, meztelen fotóit osztotta meg a 4chan oldalán ismeretlen. Brett Thomas szerint ön lehet a következő áldozat.

„Úgy gondolom, a következő kiszivárogtatási botrány áldozata az átlagember lesz, akinek nyilvánosságra kerülnek privát, és potenciálisan kínos, zavarba ejtő a böngészési szokásai” – írja, majd hozzáteszi: „mindehhez nem kell más, mint két nominális adatbank feltörése, és egy unatkozó kamasz, aki botrányt akar kavarni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!