Tudomány

Titokzatos, a világ egyik legdrágább kisrepülője landolt Ferihegyen

gulfstream (Array)
gulfstream (Array)

Különleges és óriási hatótávolságú repülőgép látogatott Ferihegyre. Utasai rejtélyesebbek, mint maga a repülő.

Gulfstream G550. Ez annak a fantasztikus business jetnek, azaz üzleti célú kisgépnek a neve, aminek hallatára minden repülőfannak összefut a nyál a szájában. A csodás gép egyik darabja nemrég a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt, a reptér Facebook-oldala ki is rakott képet róla.

 

Megjegyzik a képaláírásban, hogy a repülő nagyon nagy hatótávolságú, Budapestről nemhogy New Yorkba, de akár az USA csendes-óceáni partjáig el lehet jutni. A hatótávolsága tehát 12 500 kilométer. Nagyjából lehet sejteni, hogy kik használhatják a világ egyik legdrágább kisgépét, mindenesetre Hardy Mihály szóvivő egy kommentben csak ennyit közölt:

“A helyzet az, hogy még ha tudnánk sem mondhatnánk meg, hiszen az ilyen gépek utasai kerülik a nyilvánosságot. Vagy szolgálati vagy üzleti okokból. :)”

A további kommentekből annyi áll össze, hogy a gép cseh lajstromjelű, egy kommentelő szerint Karel Komarek cseh üzletemberé. Egy másik ember szerint a Grossmann Jet Service tulajdona a gép, ami bárki számára kibérelhető. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik