Tudomány

Horror a konyhában: ettől sikítófrászt kap!

pók (pók)
pók (pók)

A gyilkos egy partvissal sújt le áldozatára, ami viszont ahelyett, hogy kilehelné a lelkét, több száz darabra "szakadva" menekül. 

Nem szép dolog rátámadni a velünk élő pókokra, nagyon hasznos kis jószágok, bár nyilván a pókháló és a csípések nem kívánatosak. Mindenesetre alábbi ausztrál videó bizonyítja, még egy ilyen apróságot sem könnyű elpusztítani, komoly stratégia szükséges.

Tegyük azt is hozzá, emberünk egy gyermekeit példásan nevelő anyára emelt kezet, aki ráadásul nem is rondítja el a lakást pókhálóval.

Az egész világon megtalálható farkaspókról van szó. A 3-5 centire is megnövő faj mérge nem túl veszélyes, nagyjából egy darázs csípésével ér fel. A faj érdekessége, hogy a petéket a nőstény egy pókselyemből szőtt hálóban a potrohán cipeli magával. Kikelés után az apróságok még napokig utaznak így, anyjuk “hátán”. Létezik ennél jobb védelem?

A farkaspókok egyébként nem szőnek hálót a zsákmányszerzéshez, egyes fajok föld alatti üregekben húzzák meg magukat, míg mások örökösen vándorolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik