Tudomány

Széles saját lapja Petőfi-szakértőjeként cáfol

Széles Gábor (Széles Gábor)
Széles Gábor (Széles Gábor)

A Magyar Hírlap Tudomány rovatában hivatkoznak a nagyvállalkozóra, aki az MTA után maga is cáfolta a Megamorv-Petőfi Bizottság felvetéseit, ráadásként pedig egy Habsburg-összeesküvést is felvillant.

A Magyar Hírlap ezt írja: „továbbra sincs bizonyíték az állítólagos Petőfi-csontokra – foglalt állást a minap a Magyar Tudományos Akadémia. Az üggyel kapcsolatban Széles Gábor nagyvállalkozó is megszólalt, aki több szempont alapján is cáfolja a Megamorv-Petőfi Bizottság felvetéseit.”

A vállalkozó Facebookon közzétett nyilatkozatára építő cikk szerint „némelyek úgy szeretnék láttatni a magyarság egyik fénylő csillagát, hogy ő békésen éldegél családi körben, a Bajkál tó környékén”. Széles szerint „az emberek ismerik a Morvai Ferenc által keltett habverést már legalább egy évtizede”.

A Magyar Hírlap tulajdonosa megkérdőjelezi, hogyan lehet, hogy Petőfit nem végezték ki, nem írt több verset, nem írt levelet Arany Jánosnak és feleségül vette a postamester lányát. Széles felvetette azt is, vajon a Habsburgoknak lehetett-e olyan aljas tervük, hogy a halott Petőfit kivitték, és Barguzinba elásták, gondolván arra, egyszer még, egy-két évtized múltával, ez még jól jöhet Petőfi személyiségének lejáratásához.

A Magyar Tudományos Akadémia legutóbb április elsején cáfolta a Petőfi-csontok valódiságát. Mint írták a kínaiak olyan jellemzőkkel akarták bizonyítani a rokonságot, ami nagyon sok európainál megtalálható. A Megamorv-Petőfi Bizottság 26 év ugyanis március közepén megint megpróbálta bebizonyítani, hogy Petőfi Sándor földi maradványait találták meg Szibériában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik