Tudomány

Így néz ki egy gorilla születése

Gorillabébi (gorillabébi, ausztrália, )
Gorillabébi (gorillabébi, ausztrália, )

A természet nyers csodája, az emberi terveknek megfelelően, egy állatkertben ment végbe.

Videót tett közzé egy alföldi gorillabébi születéséről a Melbourne Zoo. Az anya, Kimya szombaton este, helyi idő szerint 6 órakor adott életet kölykének, akinek egyelőre nincs neve, hiszen még a nemét sem tudják a gondozók.

Az állatkert sajtóközleménye szerint a szülésnél jelen volt az apa Otana, és három másik nőstény: Julia, G-Ann, és Yuska is. Utóbbi tapasztalt anya, ő volt az első gorilla, aki Ausztráliában hozta világra kicsinyét.

Kimya és Otana újszülöttje egy fajmentő program keretében jött világra. Kimya Sydneyben, a Taronga Állatkertben született, és 2013 októberében érkezett Melbourne-be, hogy találkozzon jövendőbeli párjával, akit egy hónappal korábban szállítottak át az angliai Kentből. Fajuk, a nyugati (vagy alföldi) gorilláké eredetileg Angolában, Kamerunban, a Közép Afrikai Köztársaságban, Kongóban, Egyenlítői Guineában, és Gabonban honos, de a kipusztulás szélén áll. A vadságukról és agresszivitásukról hírhedt társaiknál, a hegyi gorilláknál jóval szelídebbek, és az emberi társadalmakhoz hasonlító közösségekben élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik