Tudomány

Budapesten születhet válasz az emberiség legnagyobb problémáira

NASA Ames Research Center (nasa)
NASA Ames Research Center (nasa)

Úttörő elméket, segítő projekteket keresnek – egy jó ötlet belépő lehet a NASA kutatóközpontjába. Hétfőn a budapesti Prezi-székházban mutatkozik be a verseny.

Versenyt hirdetett a NASA szilíciumvölgyi kutatóközpontjában működő Singular University nevű szervezet – olyan korszakalkotó projekteket keresnek, melyek az emberiség nagy kihívásaira keresnek válaszokat és jelentős számú ember életét pozitívan befolyásolják. A Global Impact Competition elnevezésű programban kiválasztott fiataloknak arra is lehetőségük nyílik, hogy céget alapítva megvalósítsák az ötletüket és részt vegyenek a Singular University nyári képzésén a Szilícium-völgyben.

A versenyt a közép-kelet-európai régióban is megtartják, olyan projektekkel indulhatnak a jelentkezők, melyek exponenciális technológiák segítségével legalább egymillió ember életét teszik jobbá a régión belül. A nyertes 30000 dollár értékű ösztöndíjban részesül, mely a képzésen való részvételt, a tandíjat és a szállás költségét fedezi.

Február 2-án, hétfőn 18 órától a Prezi Nagymező utca 54-56. szám alatti székházában mutatják be a versenyt az érdeklődőknek. Vendég lesz Raycho Raychev, aki szintén részt vett a Singular University programjában. Számos űrstartup alapítója, rendszeres előadó a TED és TEDx rendezvényein.

A verseny weboldalán március 8-ig lehet jelentkezni, a zsűriben a Singular University oktatói és nagyvállalatok regionális vezetői foglalnak helyet. A közép-kelet-európai régiós döntő április 9-én Budapesten lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik