Tudomány

Megnyílt az UFO-rajongók online paradicsoma

ufo 1953 (ufo, usa,)
ufo 1953 (ufo, usa,)

Töménytelen mennyiségű UFO észlelés dokumentumait tették ingyenesen elérhetővé.

Több mint 12 ezer, amerikai UFO észlelés mikrofilmre rögzített dokumentumait digitalizálta, és tette ingyenesen elérhetővé a The Black Vault. A Project Blue Book anyagai között nem csak az azonosítatlan repülő tárgyakról készült fotók, de hivatalos iratok is vannak.

 UFO 1953-ban New Jersey fölött

A Project Blue Book az Egyesült Államok légierejének programja volt 1952 és 1970 között. Feladatai közé tartozott, hogy gyűjtse be, majd elemezze a UFO észlelésekkel kapcsolatos adatokat, majd döntse el, hogy állhat-e bármi a háttérben, ami a nemzetbiztonságot veszélyezteti. A programban dolgozók összesen 12618 esetet dolgoztak fel, melyeknek jó részéről kiderült, hogy egyszerű tévedésekről van szó: természeti jelenségeket, például szokatlan felhőket, vagy konvencionális légi járműveket hittek az emberek idegen űrhajóknak. Más esetekben pedig a légierő titkos U-2, vagy A-12 típusú kémrepülőgépeit kapták lencsvégre.

Az észlelések egy kis részét azonban nem tudták megfejteni, ezért titkosították. Most az amerikai információszabadságról szóló törvény értelmében ezek is nyilvánosan, bár a személyes adatok védelme érdekében a neveket, és más érzékeny adatokat megváltoztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik