Tudomány

Repülő „motorbiciklit” épít egy amatőr feltaláló

Mint a filmeken: a Hoverbike egyesíti a helikopter képességeit egy motorkerékpár egyszerű vezethetőségével.

Emlékeznek a Jedi visszatér című filmből arra a jelenetre amelyikben Leia hercegnőék, és a birodalmiak a levegőben suhanó motorokon ülve üldözik egymást egy erdőben? A film megjelenésekor mindez vegytiszta sci-fi agymenésnek számított, ám mára közelebb kerültün egy repülő motor létrehozásához, mint a legtöbben azt gondolnánk.

Vagyis Chris Malloy, amatőr feltaláló került közel hozzá. A brit férfinek sikerült egy a drónokhoz hasonló, de „meglovagolható” szerkezetet terveznie, amelyik 160 km/h sebesség, és 3 kilométeres magasság elérésére is képes. Mindez két év munkába és az eredetileg helikopterpilóta Malloy összes megtakarításába került.

A Hoverbike nevű szerkezet, mely egy helikopter repülési képességit, és egy motorkerékpár irányíthatóságának egyszerűségét ötvözi, a múlt héten végezte az első nyilvános tesztrepülését a Wings and Wheels légiparádén, Surrey-ben. A további fejlesztésekhez Chris Malloy, és munkatársai a Kickstarter nevű közösségi adománygyűjtő oldalon keresnek támogatókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!