Tudomány

Mindent lát és hall a magyar titkosszolgálat kémszoftvere

Tömeges információszerzésre nem, csak egyedi megfigyelésre használhatja a hazai titkosszolgálat a kémprogramjait.

A Nemzet-biztonsági Bizottság csütörtök délután is folytatta munkáját. Ekkor a kémszoftver ügye került terítékre. Néhány napja ugyanis kiderült: Magyarország is előfizetett egy olyan kémprogramcsomagra, amellyel szinte bárkinek a mobilját vagy a számítógépét le lehet hallgatni. A gyártó cég szerverét egy hacker törte fel, így került nyilvánosságra az ügy. Báthory Róbert összeállítása.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.