Tudomány

Selfie-s kenyérpírító lesz az új őrület?

Létezik egy olyan cég a világon, aminek az a célja, hogy mintás kenyérpirítókkal árassza el a jónépet.

A Vermont Novelty Toaster Corp. nem új cég, négy éve gyártják azokat speciális mintákkal rendelkező lemezeket, amik pirítás közben megakadályozzák, hogy az egész kenyér barnára piruljon.

Eddig sportlogókat és egyéb szimbólumokat égettek a kenyérre, tavaly viszont nagy hírverést kaptak, amikor kijöttek a Jézusos mintával. Most meglovagolva a selfie-hullámot, elkezdtek megrendelésre olyan lemezeket gyártani, amikkel a saját arcképünket égethetjük a kenyérre. Ez azonban nem működött a korábbi általuk használt technológiával, így nagy beruházásba kezdtek.

A cég megvásárolt egy CNC plasmavágó gépet, így mára képesek arra, hogy pár perc alatt bárki arcát rányomtassák a lemezekre. Ehhez a rendelőnek nem kell mást tennie, mint egy nagy felbontású képet küldeni a cégnek, akik egy kis photoshoppolás után máris nyomtatják a lemezt.

A lemezeket nem tehetjük be akármilyen kenyérpirítóba, a cég tervezett egy saját változatot, ami lehetővé teszi, hogy a kenyér és a lap pontosan illeszkedjenek és olyan végeredményt kapjon a vevő, amivel elégedett.

A készülék 75 dollárba, azaz 18 000 forintba kerül, ami szerintünk kifejezetten drága egy kínai gyártámányú alapfunkciós pirítóért, és egy arcképes fémlemezért.  Az ötlet viszont zseniális, és végül is azt kell megfizetnünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik