Tudomány

Japánban tilos a 3D nyomtatott vagina

Japánban letartóztattak egy művésznőt, aki beszkennelte 3D-ben a vagináját és az adatokat tartalmazó állományt megosztotta.

A 42 éves tokyói művész azért került bajba, mert Japánban tilos a nemi szervek, – különösen a nőiek – ábrázolása, így annak adatállományban továbbítása is. Megumi Igarashi arra gyűjtött pénzt, hogy vagináját formázó hajót tudjon készíteni.

A művésznőt egy ideje foglalkoztatja saját teste, sok műalkotást készít vaginájának különböző 3D nyomataiból. A probléma az volt, hogy ezúttal pénzt kért érte, mégha nem is direkt a testrészt leíró állományokért, hanem adományt gyűjtött egy nagyobb projektjére. Ezt a hajóprojektjet az alábbi videóban magyarázza el (angol felirattal):

A rendőrség egyébként az Igarashi műveit árusító Love Piece Club nevű szexboltban is razziát tartott, és lefoglalta a művész alkotásait. Iagarashi akár két év börtönt is kaphat, kiszabadításáért aláírásgyűjtés indult a PetitionsOnline.org szájton, ahol kevesebb mint egy nap alatt 15,000 támogató gyűlt össze, akik a kérdéses múveket nem obszcénnek, hanem művészeti alkotásoknak tartják.

Mivel a japán törvények tiltják a nemiszervek ábrázolását, a pornófilmeket, rajzfilmeket és más alkotásokat is úgy készítik, hogy a kérdéses részek ki vannak kockázva vagy homályosítva, emaitt az japánból származó erotikus művészet egy része csak külföldön érhető el, mert a szigetországban illegálisnak számít. Ugyanakkor a gyermekpornó birtoklása egészen egy hónappal ezelőttig nem számított illegálisnak.

Májusban egyébént már letartóztattak Japánban egy férfit, aki 3D nyomtatóval készített 4-5 lövés leadására képes pisztolyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik