Tudomány

3D nyomtatással készülő egyedi fülhallgatókat hoznak forgalomba

A Normal nevű startup ma dobta piacra fülhallgatóját, amit minden felhasználónak egyedileg nyomtatnak ki fülméretük alapján.

A törpsapkára hasonlító fülhallgató ara a régi problémára próbál megoldást nyújtani, hogy a felhasználók fülmérete eltérő, de nem lehet mindenkinek egyedi eszközt forgalomba hozni. A 3D nyomtatás azonban erre is megoldást jelent, hiszen így relatív alacsony gyártási költséggel lehet egyedileg méretezni és formázni a füleseket.

A folyamat egy applikációval kezdődik, amivel a felhasználó képeeket készít saját füléről (egy negyeddollárost kell a fül elé tenni a méretezéshez), illetve testreszabhatja a fülest, színt választhat neki, megadhat egy nevet, amit a tokra vésnek fel. Ezután az adatokkal az alkalmazásból megrendeli az eszközt, amit a cég legyárt és kézbesít.

Hosszútávon a Normal azt ígéri, 48 órán belül hozzájuthatunk a füleshez, de az induláskor akár heteket is kell várni az érdeklődés miatt a szállításra.

Az egyedi fülhallgató ára 200 dollár, ami elég borsos, cserébe egyedi és nagyon jó minőségű fülest kapunk. A piacon kapható más méretre szabott eszköz is, de ezekhez általában orvosnak kell fülmintát vennie és a Normalsnak is drágábbak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik