Tudomány

Elvisznek a bulira, ha tetszik a stílusod

Az alkalmazással egyelőre semmit nem lehet kezdeni, de ez idővel változhat.

A Telekom indított egy Facebook-alkalmazást, amiben“a fesztiválozók segíthetik egymást lejutni az egyes bulihelyszínekre.

Természetesen megnéztük, hogy mit is tud az alkalmazást és arra jutottunk, hogy egyelőre nem túl sokat. Utasnak jelentkeztünk és annyit tudtunk megadni, hogy milyen zenét szeretünk – ennek megfelelően fogjuk tudni kiválasztani a hasonló zenei ízléssel rendelkező sofőrt – hogy melyik városba mennénk és mikor,  valamint írhatunk magunkról egy kis jellemzést.

Az úticélt feltehetően az alapján választhatjuk ki, hogy tart-e arra regisztrált sofőr. Hiába választottuk ki, hogy Győrbe mennénk július 10-én, a rendszer azt modta, hogy egyelőre nincs sofőr a számunkra, feltehetően csak azért, mert nem egyezik a zenei izlésünk. Ha találnak sofőrt a számunkra, e-mailben fogják jelezni, addig pedig várhatjuk, hogy valaki szeresse a soul-t.
Vegyes érzéseket vált ki ez a megoldás, hiszen ha valaki levisz egy bulira, ahová egyébként csak vonnattal tudnánk menni, nem nagyon érdekelne, hogy milyen zene szól a kocsiban. 

Ahhoz képest, hogy ez egy közösségi alkalmazás, ennek semmi jelét nem látjuk. Vissza fogunk téri rá, ha megszállja a tömeg, mert ugyan nem túl egyedi az elképzelés, akár működhet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik