Tudomány

Próbálja ki a Slingshotot!

Őszintén szólva a mátol elérhető facebookos videós és képes üzenetküldő az elején nem nyerte el a tetszésünket, aztán megváltozott a véleményünk.

Pont egy hete számoltunk be arról, hogy a Facebook bevezette új funkcióját, a Slingshotot. Ma megjelent, mi pedig kipróbáltuk.

Amikor az ember telepíti az alkalmazást, az hosszan próbálja magyarázni, hogy hogyan kell kezelni. Mint minden ember, igyekszünk odafigyelni az útmutatóra, de mire a kezdő képernyőhöz érünk, rájövünk, hogy semmire nem emlékszünk belőle. Ez valószínűleg azért van, mert a szöveges magyarázat mellett videós illusztrációt kapunk, ami teljesen elvonja a figyelmet.

Mielőtt végzünk a telepítéssel, az app elkéri a mobilszámunkat, amire egy regisztrációs kódot küld a rendszer. És itt is jöhetne a kérdés, hogy mi köze van a Facebooknak a telefonszámunkhoz, de mivel ezen már túl vagyunk, megadjuk és elkezdődik a játék az elemekkel.

A kezdőképrenyőre érve ott állunk használható információk nélkül. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen populáris app nem foghat ki rajtunk, így jobb híján belecsapunk a közepébe és elkezdjük kiismerni a fényképezőt. Vaku és selfie-üzemmód van benne, valamint egy nagy Shot-gomb. Készítünk pár képet, mert bár videót szeretnénk, nem találunk erre utaló gombot. Aztán jön a józan paraszti ész, hosszan nyomva a Shot-gombot meg is találjuk a videofunkciót. Amint elkészült a felvétel megcímezhetjük vagy üzenetet írhatunk rá.

A Use-gombot megnyomva kezdhetjük a küldési folyamatot. Azokat, akikekkel szeretnénk felvenni a kapcsolatot bármelyik közösségépítő fórumból meghívhatjuk (Twitter, Whatsup, Skype, Linkedin, Google+, Facebook, ect. ). Akik telepítik az appot, azok megjelennek a küldési listánkban.

Miután kiválasztottuk a nevet és rányomunk a Sling-gombra, a rendszer kilövi az üzenetet, amit ugye csak akkor láthat a másik fél, ha ő is küld nekünk valamint. Egy kis idő után már szinte rossz érzés, hogy a remekbe szabott videókat és képeket nem menti le a rendszer, de aztán rájövünk, hogy a menüben be lehet jelölni, hogy meg akarjuk-e tartani azokat. Azt nem lehet tudni, hogy meddig fogja érdekelni az embereket a rendszer, könnyen előfordulhat, hogy a DrawSomethinghoz hasonlóan a nagy érdeklődés után hamar elveszíti a varázsát. 

Android, iOS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik