Tudomány

Gyorsabb lett a Facebook az androidos telefonokon

A Facebook fejlesztő csapatának egy része elment Afrikába, hogy megnézze, milyen gyors az alkalmazás a fejlődő országokban. Nem tetszettek az eredmények, felturbózták az appot.

A Facebook csapata Afrikába utazott, hogy tesztelje az androidos alkalmazásukat úgy, hogy olcsó helyi okostelefonokat vásároltak és letöltötték rájuk a Facebookot. Az egyik mérnökük, Alex Sourov blogbejegyezésben fejtette ki, hogy milyen jellegű problémáik adódtak. Az egyik fő probléma a nagyon lassú betöltődés volt, a másik pedig, hogy folymatosan lefagyott az alkamazás. Sourov leírta, hogy majdnem negyven percig tartott, mire egyátalán használni tudták az appot, ez az idő pedig pont elég volt arra, hogy lemerítsék a teljes havi adatforgalmukat. – írta a Mashable.

Ezen javítandó, úgy alakították át az appot, hogy internet kapcsolat nélkül is lehessen like-olni képeket, kommenteket és oldalakat, valamint le lehessen venni címkéket. Továbbá 65 százalékkal csökkentették az alkalmazás letöltési méretét. A frissítés nem vonatkozik az iOS eszközökre, talán azért, mert az Android készülékek sokkal népszerűbbek a fejlődő országokban. Afrikában közel 51 millió ember használja a Facebookot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik